середа, 2 березня 2016 р.

Рік англійської мови

Рік англійської мови: визначено три напрями роботи МОН України у співпраці з Британською Радою


У межах Року англійської мови МОН України співпрацюватиме з Британською Радою у трьох напрямах: тестування учнів після 9-го, 11-го класу та випускників педагогічних університетів, коледжів, які готуються стати вчителями англійської мови; розроблення програм з англійської мови для навчальних закладів; підготовка нових підручників з англійської мови українських авторів, які спираються на досвід британських колег.

Про це повідомив заступник Міністра освіти і науки Павло ХОБЗЕЙ під час прес-конференції щодо запуску програм у рамках Року англійської мови 23 лютого 2016 року.

Павло ХОБЗЕЙ звернув увагу на розроблення тестів для зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови. За його словами, в цьому році тести пройдуть апробацію у трьох регіонах. Завдання тестів включатимуть не тільки читання, писання з англійської, а й аудіювання.

Окрім того, учасники конференції нагадали, що у 2016 році Британська Рада, підтримуючи ініціативу Go Global, працює над заохоченням надання ширшого доступу до фільмів та телебачення мовою оригіналу. Зокрема, показ відомих театральних постановок з Лондона у межах проекту «Британський театр у кіно», який тепер проходить у шести містах по всій Україні. До того ж, у березні 2016 суспільний мовник України, телеканал UΛ:Перший, розпочне показ проекту «Word on the Street» — програм, створених Британською Радою та BBC
.

Немає коментарів:

Дописати коментар